Οι προσωπικές στιγμές του ζευγαριού

Κάνοντας έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνεται το αίσθημα της αγάπης και της οικειότητας ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Όμως, επιτρέπεται να έρχεται σε επαφή το ζευγάρι όταν η εγκυμοσύνη είναι προχωρημένη ή η κοιλιά πολύ μεγάλη; Μήπως κινδυνεύει το μωρό;

Αρχικά πρέπει να έχει ερωτηθεί ο γυναικολόγος, που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη σας, ώστε να σας έχει δώσει το ελεύθερο για τέτοια ζητήματα. Σε γενικές γραμμές έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές να κάνει μια γυναίκα έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και σαφέστατα, το έμβρυο δεν κινδυνεύει! Οπότε, δεν πρέπει οι ανησυχίες του ζευγαριού να καταστρέψουν τέτοιες όμορφες στιγμές, που αποτελούν ζωτικό κομμάτι μιας σχέσης.

Είναι γεγονός, ότι όλες οι έγκυες, λόγω των συνεχών αλλαγών που γίνονται στις ορμόνες τους, έχουν πάρα πολύ αυξημένη ερωτική διάθεση. Παρόλα αυτά, επειδή συνήθως, οι εγκυμονούσες αισθάνονται ότι έχουν όλη την ευθύνη για την καλή υγεία του εμβρύου που κυοφορούν, χρειάζονται μια μικρή ενθάρρυνση από το σύντροφό τους, καθώς και τη δημιουργία ατμόσφαιρας που να τις χαλαρώνει. Επ' ουδενί φυσικά, δεν πρέπει να γίνει λόγος για τις αυξημένες διαστάσεις του σώματός τους ή για τις ραγάδες που απέκτησαν. Πάντα θα πρέπει να τονίζεται από τον σύντροφο, ότι είναι πολύ όμορφη για εκείνον, ακόμα και όταν αυτή ισχυρίζεται το αντίθετο.

Επειδή κατά την εγκυμοσύνη, το δέρμα της γυναίκας κάνει εύκολα μελανιές, πρέπει ο σύντροφός της να την ακουμπά απαλά, χωρίς βίαιες κινήσεις, αλλά ταυτόχρονα να της δείχνει και πόσο πολύ την επιθυμεί! Επίσης, μερικές φορές η σεξουαλική επαφή δεν είναι εύκολη, επειδή υπάρχει ξηρότητα στον κόλπο της εγκύου, οπότε απαιτείται λιπαντικό με βάση το νερό. Πρέπει να αγοραστεί από φαρμακείο, ώστε να ερωτηθεί ο φαρμακοποιός αν το σκεύασμα είναι κατάλληλο για χρήση από εγκύους.

Αυτό που είναι απαραίτητο να θυμάται το ζευγάρι κατά τη διάρκεια των εννέα αυτών «πολυτάραχων» μηνών, είναι, πως το να κάνει έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η ζωντάνια στη σχέση του. Άλλωστε μετά τη γέννα, ξεκινά μια νέα ζωή που χρειάζεται γερά θεμέλια!